Als je je hartvaardigheden gericht wilt ontwikkelen, kan coaching een goede weg zijn. 
In een coachingstraject krijg je inzicht welke hartvaardigheden jou op dit moment het meeste helpen om het leven te leiden dat je wilt.

  • Loopbaancoaching is zeer goed mogelijk met hartvaardigheden. Misschien moet je verantwoordelijkheid nemen door zelf het roer van je loopbaan in eigen hand te nemen. Misschien moet je leren te accepteren dat jouw ideale baan in dit leven niet haalbaar is. Misschien moet je jezelf confronteren met de harde realiteit dat je hard moet werken om de baan die het beste bij jou past te bemachtigen.
  • Misschien moet je jezelf bijvoorbeeld meer gunnen; meer grenzen stellen en nee  zeggen. Misschien helpt het je om jezelf of iemand iets te vergeven. Of verantwoordelijkheid nemen. Of iets loslaten. Misschien is het goed om stil te staan bij wat er allemaal goed gaat in je leven.
  • Het kan ook zijn dat je maatschappelijk best succesvol bent, maar dat je een zekere verdieping en vervulling in je leven mist.

Er zijn tientallen hartvaardigheden die je kunnen helpen om meer vanuit je hart te leven en daarmee een stap gelukkiger te worden.

De kunst van ontvangen

De kunst van ontvangen

 

Tijdens de coachingsgesprekken zijn diverse invalshoeken mogelijk, inclusief het maken van een levensmatrix, zoals dat ook in het boek hartvaardigheden is beschreven.