Maarten Stoffers (1962): ‘Van jongs af aan vind ik het leuk om zoden aan de dijk te zetten, koeien bij de horens te vatten (figuurlijk dan) en te vernieuwen. Liefst los ik de problemen op die het belangrijkste zijn, maar welke dat zijn hangt af van wie je het vraagt: broeikaseffect? Afnemende biodiversiteit? Scheve welvaartsverdeling in de wereld? Burnout-epidemie? Gebrek aan zingeving?
Op zoek naar de rode draad in deze ontwikkeling kom ik zelf uit bij de vervreemding van ons zelf, van ons gevoel, van ons hart. Ik word gelukkiger als ik meer vanuit mijn hart leef. Hartvaardigheden zie ik dan ook als het belangrijkste wat we onszelf en onze kinderen moeten leren. Het zijn sleutels voor persoonlijk geluk, liefdevolle relaties, succesvolle organisaties en een vreedzame, rechtvaardige en duurzame samenleving. 
Vandaar deze website, het boek, de workshops en de trainingen.

Ik ben trainer, coach, milieuadviseur en werktuigkundig ingenieur. Mijn eerste baan, als stafmedewerker bij een internationaal managementinstituut, bracht mij naar Thailand en Nepal, waar ik in meditatiecursussen leerde hoe je bij je hart kunt komen. In Nederland werkte ik enkele jaren als milieuadviseur. Ik zag het belang in van communicatie voor gedragsverandering en ontwikkelde me tot coach en trainer, zowel voor bedrijven als individuen. Daarbij bleken hartvaardigheden, zoals ik het noem, cruciaal voor succesvolle en prettige samenwerking.’  

Maarten is getrouwd, heeft twee kinderen en woont in Leiden. 

Foto nov. 2016 bijgewerkt en nog kleiner.jpg
‘Ik beschouw hartvaardigheden als het belangrijkste wat we aan onszelf en aan onze kinderen zouden moeten leren.